„Giljotinom“ propisa uštedeli 200 miliona dolara

Bez autora
Mar 10 2011

Međunarodna finansijska korporacija, članica grupacije Svetske banke, sprovela je u pet gradova Srbije projekat pojednostavljivanja administracije, što bi privrednicima trebalo da uštedi od oko 200 miliona dolara godišnje. Projekat je sproveden u Kruševcu, Užicu, Vranju, Nišu i Zrenjaninu, a uštede bi trebao da ostvare zahvaljujući smanjenju dokumentacije, naknada i vremena čekanja završetka neophodnih procedura. Pomenuti projekat značajan je jer je doprineo jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja bilo je jedno od inicijatora sveobuhvhatne reforme propisa na nacionalnom nivou, jer su sigurni da bez uspostavljanja dobrog okvira i smanjenja svih barijera ne možemo doći do pravog poslovnog ambijenta.

„Giljotinom“ propisa uštedeli 200 miliona dolaraMeđunarodna finansijska korporacija, članica grupacije Svetske banke, sprovela je u pet gradova Srbije projekat pojednostavljivanja administracije, što bi privrednicima trebalo da uštedi od oko 200 miliona dolara godišnje.

Projekat je sproveden u Kruševcu, Užicu, Vranju, Nišu i Zrenjaninu, a uštede bi trebao da ostvare zahvaljujući smanjenju dokumentacije, naknada i vremena čekanja završetka neophodnih procedura.

Državni sekretar za regionalni razvoj u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj Dragijana Radonjić-Petrović veruje da pomenuti projekat značajan jer je doprineo jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou.

- Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja bilo je jedno od inicijatora sveobuhvhatne reforme propisa na nacionalnom nivou, jer smo sigurni da bez uspostavljanja dobrog okvira i smanjenja svih barijera ne možemo doći do pravog poslovnog ambijenta - kazala je Radonjić-Petrović.

- Ono što je za mene bilo iznenađujuće u jednoj analizi troškova je da što je opština nerazvijenija, troškovi administriranja, a koji se odnose na poslovanje malih i srednjih preduzeća, su veći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik