Inflacija u augustu 2012. godine 1,8 posto

Bez autora
Oct 01 2012

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu ove godine u odnosu na juli, u prosjeku su porasle za 0,3 posto. U augustu u odnosu na juli ove godine najviše su porasle cijene u odjeljcima: „prijevoz“ za 2,7 posto, „rekreacija i kultura“ za 0,3 posto, „stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti“ za 0,3 posto, te „ostala dobra i usluge“ za 0,2 posto. U augustu u odnosu na prethodni mjesec najveća smanjenja cijena su zabilježena u odjeljcima: „hrana i bezalkoholna pića“ za 0,4 posto, „zdravstvo“ za 0,2 posto, te „obuća i odjeća“ također za 0,2 posto. Godišnja inflacija u augustu 2012. godine u Bosni i Hercegovini bila je 1,8 posto.

Inflacija u augustu 2012. godine 1,8 postoCijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu ove godine u odnosu na juli, u prosjeku su porasle za 0,3 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U augustu u odnosu na juli ove godine najviše su porasle cijene u odjeljcima: „prijevoz“ za 2,7 posto, „rekreacija i kultura“ za 0,3 posto, „stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti“ za 0,3 posto, te „ostala dobra i usluge“ za 0,2 posto.
 
U augustu u odnosu na prethodni mjesec najveća smanjenja cijena su zabilježena u odjeljcima: „hrana i bezalkoholna pića“ za 0,4 posto, „zdravstvo“ za 0,2 posto, te „obuća i odjeća“ također za 0,2 posto.
 
Godišnja inflacija u augustu 2012. godine u Bosni i Hercegovini bila je 1,8 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik