Inflacija u FBiH u maju 0,2%

Bez autora
Jun 16 2011

U Federaciji BiH (FBiH) ukupan indeks potrošačkih cena u maju veći je za 0,2% u odnosu na prethodni mesec i za 3,9% u odnosu na isti mesec prošle godine. Cene u maju su veće za 2,3% u odnosu na decembarske, te 3,6% u odnosu na prošlogodišnji prosek. U maju cene prevoza su veće za 0,7% u odnosu na april, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti, kao i zdravstvo su poskupili 0,5%, alkoholna pića i duvan, restorani i hoteli 0,4%. Cene odeće i obuće su niže za 0,4%, a u odeljcima “rekreacija i kultura”, te “ostala dobra i usluge” za 0,1%, dok se cene u ostalim odeljcima nisu menjale. Za pet meseci ove, u odnosu na isti period prethodne godine, ukupan indeks potrošačkih cena viši je za 3,3%.

Inflacija u FBiH u maju 0,2%U Federaciji BiH (FBiH) ukupan indeks potrošačkih cena u maju veći je za 0,2% u odnosu na prethodni mesec i za 3,9% u odnosu na isti mesec prošle godine.

Cene u maju su veće za 2,3% u odnosu na decembarske, te 3,6% u odnosu na prošlogodišnji prosek, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

U maju cene prevoza su veće za 0,7% u odnosu na april, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti, kao i zdravstvo su poskupili 0,5%, alkoholna pića i duvan, restorani i hoteli 0,4%.

Cene odeće i obuće su niže za 0,4%, a u odeljcima “rekreacija i kultura”, te “ostala dobra i usluge” za 0,1%, dok se cene u ostalim odeljcima nisu menjale.

Za pet meseci ove, u odnosu na isti period prethodne godine, ukupan indeks potrošačkih cena viši je za 3,3%.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik