Intenziviranje ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore

Bez autora
Mar 02 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem o unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja. Ljajić je tom prilikom podsetio na to da robna razmena između Srbije i Crne Gore iznosi više od 750 miliona evra godišnje, uz značajan suficit na srpskoj strani. On je izrazio nadu da će nakon rešavanja problema platnog prometa robna razmena uskoro premašiti i milijardu evra na godišnjem nivou. Gvozdenović je ukazao na činjenicu da od ukupnog broja turista koji godišnje posete Crnu Goru njih 27 odsto dolazi iz Srbije, što doprinosi jačanju veza između dve susedne zemlje.

Intenziviranje ekonomske saradnje Srbije i Crne GorePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem o unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Ljajić je tom prilikom podsetio na to da robna razmena između Srbije i Crne Gore iznosi više od 750 miliona evra godišnje, uz značajan suficit na srpskoj strani.

On je izrazio nadu da će nakon rešavanja problema platnog prometa robna razmena uskoro premašiti i milijardu evra na godišnjem nivou.

Gvozdenović je ukazao na činjenicu da od ukupnog broja turista koji godišnje posete Crnu Goru njih 27 odsto dolazi iz Srbije, što doprinosi jačanju veza između dve susedne zemlje.

Sagovornici su, takođe, ocenili da ekonomska saradnja Srbije i Crne Gore ide uzlaznom linijom, kao i da postoji veliki potencijal za zajednički nastup na trećim tržištima u različitim privrednim sektorima.

Na sastanku je bilo reči i o održavanju zajedničke sednice vlada Srbije i Crne Gore, koja bi trebalo da bude održana nakon parlamentarnih izbora u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik