Italija značajan ekonomski partner Srbije

Bez autora
Oct 13 2010

Italija je, pored Nemačke, najvažniji ekonomski partner Srbije. Izvoz Italije u Srbiju za osam meseci ove godine veći je za 50 posto u odnosu na celu 2009. godinu. Iako je deficit na strani Srbije, izvoz u Italiju jedan je od značajnijih s obzirom na to da je prošle godine bio veći od pola milijarde evra. U Srbiji posluje 250 kompanija iz Italije, koje imaju godišnji obrt od približno 2,5 milijarde evra. U poslednja tri meseca postoji značajno interesovanje stranih investitora za ulaganja u Srbiju, a oni uglavnom dolaze sa severa Italije, juga Nemačke, Austrije i Slovenije. O još većim italijanskim investicijama govoriće se naredne godine kada Fiat počne da proizvodi novi model automobila i kada u našu zemlju dođu i dobavljači.

Italija značajan ekonomski partner SrbijeItalija je, pored Nemačke, najvažniji ekonomski partner Srbije.

Izvoz Italije u Srbiju za osam meseci ove godine veći je za 50 posto u odnosu na celu 2009. godinu. Iako je deficit na strani Srbije, izvoz u Italiju jedan je od značajnijih s obzirom na to da je prošle godine bio veći od pola milijarde evra.

U Srbiji posluje 250 kompanija iz Italije, koje imaju godišnji obrt od približno 2,5 milijarde evra.

U poslednja tri meseca postoji značajno interesovanje stranih investitora za ulaganja u Srbiju, a oni uglavnom dolaze sa severa Italije, juga Nemačke, Austrije i Slovenije. O još većim italijanskim investicijama govoriće se naredne godine kada Fiat počne da proizvodi novi model automobila i kada u našu zemlju dođu i dobavljači.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik