Jačanje ekonomske saradnje Srbije i Vijetnama

Bez autora
Apr 17 2011

Kako je najavljeno iz Vlade Republike Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Srbije i Ministarstvo industrije i trgovine Vijetnama uskoro će potpisati sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji. Postojeći ugovor koji je potpisan 1980. godine nije dovoljan okvir za međusobnu saradnju, pa je zato postignut dogovor o tome da u narednom periodu bude potpisan sporazum na nivou resornih ministarstava. Taj dokument će precizirati prioritetne oblasti saradnje. Predmet trgovinske razmene biće začini, kaučuk, pirinač i kafa, što je ono po čemu je Vijetnam poznat u svetu. Takođe, ova zemlja je pokazala veliko interesovanje za ono što u ovom trenutku postoji u Srbiji, a to su električni kablovi, alumunijum, bakar, antimon i slično.

Jačanje ekonomske saradnje Srbije i VijetnamaKako je najavljeno iz Vlade Republike Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Srbije i Ministarstvo industrije i trgovine Vijetnama uskoro će potpisati sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji.

Postojeći ugovor koji je potpisan 1980. godine nije dovoljan okvir za međusobnu saradnju, pa je zato postignut dogovor o tome da u narednom periodu bude potpisan sporazum na nivou resornih ministarstava. Taj dokument će precizirati prioritetne oblasti saradnje.

Predmet trgovinske razmene biće začini, kaučuk, pirinač i kafa, što je ono po čemu je Vijetnam poznat u svetu. Takođe, ova zemlja je pokazala veliko interesovanje za ono što u ovom trenutku postoji u Srbiji, a to su električni kablovi, alumunijum, bakar, antimon i slično.

Vijetnam je pokazao želju da kroz zajedničko ulaganje u Srbiji otvori put ka zemljama Evropske unije i Ruske Federacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik