Jačanje saradnje Srbije i Češke

Bez autora
Sep 19 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija želi da unapredi odnose sa Češkom u svim domenima, kao i da joj je zahvalna na podršci koju je svih ovih godina pružala zalaganjima naše zemlje u procesu evropskih integracija. Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Češke Janom Kohoutom izrazio očekivanje da će i u narednom periodu Srbija i Češka imati dobru političku saradnju i razmenu iskustava. On je ocenio da je ekonomska saradnja dveju zemalja dobra, ali da može da bude još bolja, uz napomenu da je prošle godine obim robne razmene iznosio više od 400 miliona evra, pri čemu je u prvih sedam meseci ove godine za trećinu veći u odnosu na prošlu godinu.

Jačanje saradnje Srbije i ČeškePredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija želi da unapredi odnose sa Češkom u svim domenima, kao i da joj je zahvalna na podršci koju je svih ovih godina pružala zalaganjima naše zemlje u procesu evropskih integracija.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Češke Janom Kohoutom izrazio očekivanje da će i u narednom periodu Srbija i Češka imati dobru političku saradnju i razmenu iskustava.

On je ocenio da je ekonomska saradnja dveju zemalja dobra, ali da može da bude još bolja, uz napomenu da je prošle godine obim robne razmene iznosio više od 400 miliona evra, pri čemu je u prvih sedam meseci ove godine za trećinu veći u odnosu na prošlu godinu.

Postoje mnoge firme iz Češke koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji, kao što je na primer rad na izradi projekta za Termoelektranu Štavalj, ali i železničkih i putnih koridora, rekao je predsednik Vlade.

Dačić je ukazao na to da je cilj da se što više poveća obim investicija i zaposli što veći broj ljudi.

Kohout je istakao da je Češka spremna da kroz ekonomsku saradnju i investicije odgovori na prioritetne ciljeve Vlade Srbije, kao što su IT sektor, poljoprivreda, auto-industrija i infrastruktura.

On je naveo da ta zemlja može da investira i omogući otvaranje novih radnih mesta, i dodao da su češke firme spremne da učestvuju u izgradnji Termoelektrane Štavalj i Koridora 10.

Ministar spoljnih poslova Češke je poručio da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na svim poljima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik