Kanada se zalaže za ubrzani razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom

Bez autora
Sep 10 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i predsednik Senata Kanade Noel Kinsela ocenili su na današnjem sastanku da postoji obostrani interes za unapređenje saradnje Srbije i Kanade. Kanada podržava reforme i evropski put Srbije i zalaže se za ubrzani razvoj ekonomske saradnje. U Srbiji posluje više od 50 kompanija iz te zemlje, a kanadska privreda je zainteresovana za ulaganja u oblasti energetike, rudarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i infrastrukture. U prvih šest meseci ove godine robna razmena Srbije i Kanade uvećana je za približno 50 posto, ali se u narednim mesecima očekuje značajno uvećanje izvoza iz Srbije u Kanadu.

Kanada se zalaže za ubrzani razvoj ekonomske saradnje sa SrbijomPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i predsednik Senata Kanade Noel Kinsela ocenili su na današnjem sastanku da postoji obostrani interes za unapređenje saradnje Srbije i Kanade.

Kanada podržava reforme i evropski put Srbije i zalaže se za ubrzani razvoj ekonomske saradnje.

U Srbiji posluje više od 50 kompanija iz te zemlje, a kanadska privreda je zainteresovana za ulaganja u oblasti energetike, rudarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i infrastrukture.

U prvih šest meseci ove godine robna razmena Srbije i Kanade uvećana je za približno 50 posto, ali se u narednim mesecima očekuje značajno uvećanje izvoza iz Srbije u Kanadu.

Takođe, očekuje se i unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, rečeno je na sastanku Dačića sa članovima delegacije Senata Kanade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik