Kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu do maja

Bez autora
Feb 05 2018

Kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu biće otvorena do maja ove godine, a cilj njenog uspostavljanja je jačanje saradnje sa ruskim gradom u svim područjima. Vlada RS je na posljednjoj sjednici razmatrala informaciju o otvaranju kancelarije Srpske u Sankt Peterburgu, a koju će voditi Predstavništvo RS u Moskvi. Kancelarija će, zahvaljujući dobroj saradnji gradonačelnika Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, biti dodijeljena na korišćenje bez ikakve naknade, tako da nećemo imati troškova po tom osnovu, kazao je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić. Istakao je da će nakon otvaranja kancelarije dva radnika iz Predstavništva RS u Moskvi biti upućena u Sankt Peterburg.

Kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu do majaKancelarija Srpske u Sankt Peterburgu biće otvorena do maja ove godine, a cilj njenog uspostavljanja je jačanje saradnje sa ruskim gradom u svim područjima.

Vlada RS je na posljednjoj sjednici razmatrala informaciju o otvaranju kancelarije Srpske u Sankt Peterburgu, a koju će voditi Predstavništvo RS u Moskvi.

- Kancelarija će, zahvaljujući dobroj saradnji gradonačelnika Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, biti dodijeljena na korišćenje bez ikakve naknade, tako da nećemo imati troškova po tom osnovu - kazao je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić.

Istakao je da će nakon otvaranja kancelarije dva radnika iz Predstavništva RS u Moskvi biti upućena u Sankt Peterburg.

- Cilj otvaranja kancelarije je jačanje saradnje između RS i Sankt Peterburga u svim oblastima, a fokus će nam biti na jačanju privredne saradnje. Prostora za to imamo i iskoristićemo ga  - kazao je Klokić.

Otvaranje kancelarije RS u Sankt Peterburgu najavljeno je prilikom posjeta predstavnika toga grada Srpskoj 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik