Memorandum o regionalnom razvoju

Bez autora
Feb 17 2011

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić i poljska ministrica regionalnog razvoja Elzbieta Bienkowska potpisali su Memorandum o suradnji na području regionalnog razvoja. Suradnjom s poljskim ministarstvom osigurat ćemo tehničku i stručnu pomoć za što uspješnije povlačenje novaca iz EU-ovih fondova. Poljski uspjeh postao je poznat diljem Europe jer je to jedina zemlja koja je od pristupanja EU-u 2004. godine uspjela stopostotno iskoristiti sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda. Od 2004. do 2006. Poljska je iskoristila svih 12,8 milijardi eura, a za razdoblje od 2007. do 2013. na raspolaganju joj je 67 milijardi eura, od čega je ugovoreno više od 70 posto iznosa.

Memorandum o regionalnom razvojuPotpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić i poljska ministrica regionalnog razvoja Elzbieta Bienkowska potpisali su Memorandum o suradnji na području regionalnog razvoja.

Suradnjom s poljskim ministarstvom osigurat ćemo tehničku i stručnu pomoć za što uspješnije povlačenje novaca iz EU-ovih fondova, istaknuo je Pankretić.

Poljski uspjeh postao je poznat diljem Europe jer je to jedina zemlja koja je od pristupanja EU-u 2004. godine uspjela stopostotno iskoristiti sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda. Od 2004. do 2006. Poljska je iskoristila svih 12,8 milijardi eura, a za razdoblje od 2007. do 2013. na raspolaganju joj je 67 milijardi eura, od čega je ugovoreno više od 70 posto iznosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik