Mešoviti komitet za ekonomsku i naučno tehničku saradnju Srbije i Kube

Bez autora
Jul 06 2010

Mešoviti komitet za ekonomsku i naučno tehničku saradnju Republike Srbije sa Republikom Kubom će se održati od 06. do 08. jula 2010. godine u Havani, Kuba. Kopredsedavajući Mešovitog komiteta ispred Republike Srbije jeste gospodin Slobodan Milosavljević, ministar trgovina i usluga RS, koji će predvoditi državni deo delegacije.Namera Privredne komore Srbije jeste da ispita zainteresovanost privrednih subjekata u Srbiji radi organizovanja odlazeće privredne delegacije na Kubu u cilju unapređenja i razvijanja privrednih odnosa sa kubanskim poslovnim partnerima.

Mešoviti komitet za ekonomsku i naučno tehničku saradnju Srbije i KubeMešoviti komitet za ekonomsku i naučno tehničku saradnju Republike Srbije sa Republikom Kubom će se održati od 06. do 08. jula 2010. godine u Havani, Kuba.

Kopredsedavajući Mešovitog komiteta ispred Republike Srbije jeste gospodin Slobodan Milosavljević, ministar trgovina i usluga RS, koji će predvoditi državni deo delegacije.
 
Namera Privredne komore Srbije jeste da ispita zainteresovanost privrednih subjekata u Srbiji radi organizovanja odlazeće privredne delegacije na Kubu u cilju unapređenja i razvijanja privrednih odnosa sa kubanskim poslovnim partnerima.
 
Program boravka privredne delegacije bi se u narednom periodu definisao sa partnerima na Kubi, kao i uz asistenciju Ambasade RS na Kubi.

S obzirom na to da se trenutna spoljnotrgovinska razmena Srbije i Kube pretežno zasniva na zanemarljivom uvozu iz Kube, a da ipak postoje velike mogućnosti za izvoz prema Kubi kao i zainteresovanost kubanske strane za uvozom proizvoda i usluga iz Srbije, smatramo da bi ova prilika bila veoma značajna za plasman i prezentaciju potencijalnog izvoznog asortimana iz Srbije. Takođe, ovoj činjenici doprinosi i značaj održavanja Mešovitog komiteta Srbije i Kube, čija bi uspešna realizacija mogla biti prekretnica u razvijanju trgovinskih odnosa dve zemlje nakon dužeg vremena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik