Misija MMF sutra u Beogradu

Bez autora
Oct 20 2010

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi sutra u Beograd na razgovori o šestoj reviziji stend baj aranžmana sa Srbijom. Delegacija MMF bi trebalo u našoj zemlji da boravi do 2. novembra, a misiju Fonda će predvoditi, kao i u prethodnim razgovorima, Albert Jeger.Tehnički pregovori između predstavnika MMF i Vlade Srbije počeće odmah nakon dolaska misije Fonda, a razgovori o šestoj reviziji stend baj aranžmana u toku naredne sedmice.

Misija MMF sutra u BeograduMisija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi sutra u Beograd na razgovori o šestoj reviziji stend baj aranžmana sa Srbijom, potvrđeno je danas Tanjugu u beogradskoj kancelariji MMF.

Delegacija MMF bi trebalo u našoj zemlji da boravi do 2. novembra, a misiju Fonda će predvoditi, kao i u prethodnim razgovorima, Albert Jeger. Tehnički pregovori između predstavnika MMF i Vlade Srbije počeće odmah nakon dolaska misije Fonda, a razgovori o šestoj reviziji stend baj aranžmana u toku naredne sedmice.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je juče da će razgovori o šestoj reviziji stend baj aranžmana sa MMF - om biti vrlo ozbiljni i nimalo laki. Šoškić je podsetio da će se ti razgovori odvijati u vreme dok vlada radi na rebalansu budžeta za ovu godinu i priprema Zakon o budžetu za 2011. On je istakao da je veoma važno da se Srbija u razgovorima sa MMF-om pokaže kao dosledan pregovarač, koji poštuje ranije dogovorene obaveze.

Srbija i MMF su u maju 2009. postigli sporazum na osnovu koga je Fond našoj zemlji odobrio zajam u vrednosti od približno tri milijarde evra, od kojih je do sada je iskorišćena bezmalo polovina tih sredstava. Tekući sporazum Srbije sa MMF-om ističe u aprilu iduće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik