MMF Sloveniji najavljuje gospodarski rast od 2 posto

Bez autora
Apr 12 2011

Slovensko će gospodarstvo ove godine doživjeti gospodarski rast od 2 posto, koji će sljedeće godine narasti na 2,4 posto. Inflacija će ove godine doseći 2,2 posto, a iduće će godine narasti na 3,1 posto. MMF je smanjio očekivanja glede ovogodišnjeg gospodarskog rasta u Sloveniji koja su u prethodnoj analizi, iz jeseni prošle godine, iznosila 2,4 posto. MMF očekuje i da će slovenski gospodarski rast u 2016. godini biti 1,9-postotan. Slovensko će gospodarstvo ove godine biti iznad prosjeka eurozone, gdje MMF očekuje rast od 1,6 posto (iduće godine 1,8 posto).

MMF Sloveniji najavljuje gospodarski rast od 2 postoSlovensko će gospodarstvo ove godine doživjeti gospodarski rast od 2 posto, koji će sljedeće godine narasti na 2,4 posto, najavljuje Međunarodni monetarni fond (MMF) u svojoj najnovijoj prognozi.

Inflacija će ove godine doseći 2,2 posto, a iduće će godine narasti na 3,1 posto. MMF je smanjio očekivanja glede ovogodišnjeg gospodarskog rasta u Sloveniji koja su u prethodnoj analizi, iz jeseni prošle godine, iznosila 2,4 posto.

MMF očekuje i da će slovenski gospodarski rast u 2016. godini biti 1,9-postotan. Slovensko će gospodarstvo ove godine biti iznad prosjeka eurozone, gdje MMF očekuje rast od 1,6 posto (iduće godine 1,8 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik