Moody's povukao rejtinge Zagrebačke banke iz poslovnih razloga

Bez autora
Mar 31 2011

Agencija Moody's Investors Service objavila je danas da povlači rejtinge Zagrebačke banke iz, kako se navodi u priopćenju, vlastitih poslovnih razloga. Povučen je samostalni rejting bančine financijske snage "D+", te rejtinzi za dugoročne i kratkoročne globalne depozite u lokalnoj valuti (GLC) "Baa2/Prime-2". Agencija je također odlučila povući rejtinge za dugoročne i kratkoročne depozite u inozemnim valutama Ba1/Not Prime. Rejtinzi su povučeni iz "poslovnih razloga", što po tumačenju na internetskoj stranici agencije nema nikakve veze s poduzećem za koje su izdani. Poslovni razlozi za povlačenje rejtinga mogu uključivati "suvišne rejtinge, te one dodijeljene na temelju administrativne pogreške i/ili na zahtjev poduzeća za koje su izdani". Načelno ne odražavaju bojazan agencije u vezi s bonitetom tvrtke odnosno kvalitetom njezine uprave. ZABA-ini su rejtinzi prije povlačenja potvrđeni, uz stabilnu prognozu.

Moody's povukao rejtinge Zagrebačke banke iz poslovnih razlogaAgencija Moody's Investors Service objavila je danas da povlači rejtinge Zagrebačke banke iz, kako se navodi u priopćenju, vlastitih poslovnih razloga.

Povučen je samostalni rejting bančine financijske snage "D+", te rejtinzi za dugoročne i kratkoročne globalne depozite u lokalnoj valuti (GLC) "Baa2/Prime-2". Agencija je također odlučila povući rejtinge za dugoročne i kratkoročne depozite u inozemnim valutama Ba1/Not Prime. Rejtinzi su povučeni iz "poslovnih razloga", što po tumačenju na internetskoj stranici agencije nema nikakve veze s poduzećem za koje su izdani.

Poslovni razlozi za povlačenje rejtinga mogu uključivati "suvišne rejtinge, te one dodijeljene na temelju administrativne pogreške i/ili na zahtjev poduzeća za koje su izdani". Načelno ne odražavaju bojazan agencije u vezi s bonitetom tvrtke odnosno kvalitetom njezine uprave, stoji na internetskoj stranici Moody'sa. ZABA-ini su rejtinzi prije povlačenja potvrđeni, uz stabilnu prognozu.

U agenciji očekuju da će kreditni uvjeti u Hrvatskoj ostati slabi u ovoj godini s obzirom na spor gospodarski oporavak, što će podržati pritisak na kvalitetu imovine i poslovne rezultate lokalnih banaka. Moody's predviđa da će nenaplativi zajmovi Zagrebačke banke nastaviti rasti u najmanju ruku u prvoj polovini ove godine, iako bančina snažna kapitalizacija jamči dobar tampon za apsorpciju očekivanih pritisaka na kvalitetu imovine, navodi se još u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik