Niža inflacija 2011. godine

Bez autora
Jan 03 2011

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da je projekcijom ekonomske politike za 2011. godinu predviđena godišnja inflacija od šest do osam posto, što će omogućiti nešto bolju kupovnu moć građana.Taj cilj će biti ostvaren imajući u vidu mere koje preduzimaju Narodna banka Srbije i Ministarstvo finansija. U saopštenju se navodi da se očekuje da će u 2011. godini biti nastavljen rast industrijske proizvodnje, koji je prošle godine iznosio približno četiri posto.

Niža inflacija 2011. godineMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da je projekcijom ekonomske politike za 2011. godinu predviđena godišnja inflacija od šest do osam posto, što će omogućiti nešto bolju kupovnu moć građana.

Taj cilj će biti ostvaren imajući u vidu mere koje preduzimaju Narodna banka Srbije i Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da se očekuje da će u 2011. godini biti nastavljen rast industrijske proizvodnje, koji je prošle godine iznosio približno četiri posto. Takođe, očekuje se da će u 2011. godini rast bruto domaćeg proizvoda biti oko tri posto i to je taj mali boljitak koji bi trebalo da se nešto više nego u 2010. godini oseti u životima običnih ljudi.

Ministar je naglasio da je 2010. godina bila i ekonomski i u celini teška po svim parametrima, i da je to druga godina najveće svetske ekonomske krize od Drugog svetskog rata. Prošla godina bila je godina u kojoj je srpska privreda vodila bitku za opstanak i za mali oporavak u odnosu na 2009. godinu, dok je prosečan građanin Srbije vodio bitku za svakodnevno preživljavanje.

Očekuje se da bi ova godina trebalo bi da bude malo bolja zbog malog rasta zarada, ali samo ako inflacija bude u predviđenom okviru od šest do sedam posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik