Norveška pomaže Srbiji sa 7,1 milion evra

Bez autora
Apr 04 2011

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i norveški ambasador u Beogradu Nils Ragnar Kamsvag potpisaće sutra Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Norveške. Memorandum se odnosi na Program pomoći u okviru bilateralne saradnje za 2010. godinu, a odobrena sredstva, u vrednosti 56.241.622 norveških kruna (približno 7.140.000 evra) biće realizovana u Srbiji tokom 2011. godine. Ovaj program je deo pomoći koju Norveška pruža Srbiji, s ciljem da podrži reforme usmerene ka jačanju saradnje sa Evropskom unijom, evropske integracije, izgradnju institucija i reforme, kao i stabilizaciju i sprečavanje konflikata, ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta i pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Norveška pomaže Srbiji sa 7,1 milion evraPotpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i norveški ambasador u Beogradu Nils Ragnar Kamsvag potpisaće sutra Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Norveške, saopštila je Vlada Srbije.

Memorandum se odnosi na Program pomoći u okviru bilateralne saradnje za 2010. godinu, a odobrena sredstva, u vrednosti 56.241.622 norveških kruna (približno 7.140.000 evra) biće realizovana u Srbiji tokom 2011. godine.

Ovaj program je deo pomoći koju Norveška pruža Srbiji, s ciljem da podrži reforme usmerene ka jačanju saradnje sa Evropskom unijom, evropske integracije, izgradnju institucija i reforme, kao i stabilizaciju i sprečavanje konflikata, ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta i pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Kraljevina Norveška, kao jedan od najznačajnijih bilateralnih donatora od 1999. godine pruža podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na političke, ekonomske i socijalne reforme, vladavinu prava i demokratski razvoj, kaže se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik