NS RS usvojila Program fiskalne konsolidacije

Bez autora
Oct 07 2021

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Program fiskalne konsolidacije kojim je predviđeno da konsolidovani budžetski deficit Srpske na kraju fiskalne godine ne može biti veći od tri odsto BDP-a u toj godini.

Na prijedlog skupštinske Komisije za izbor i imenovanja Milimir Govedarica je reizabran za pravobranioca Republike Srpske na mandat od četiri godine.

Usvojena odluka o izradi zoning planova urbanih zona područja posebne namjene "Klekovača" na teritoriji opštine Petrovac, površine 383,63 hektara.

Razlozi za donošenje ove odluke jeste to što ovo područje posjeduje izuzetne karakteristike prirode i zaštićenog prirodnog nasljeđa, te bogate šumske i vodne resurse za razvoj raznih vidova turizma.

Usvojen je izveštaj skupštinskog Odbora za boračko-invalidsku zaštitu o održanoj tematskoj sjednici pod nazivom "Stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite" i set zaključaka kojima treba da se ubrza proces traženja nestalih Srba i poboljša položaj demobilisanih boraca u Srpskoj.

Narodna skupština Republike Srpske primila je k znanju izvještaj za prošlu godinu o radu i poslovanju Garantnog fonda Srpske, koji je do 31. decembra lani izdao ukupno 42.523.436 KM garancija.

Usvojen je izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za 2020. godinu u kojem se navodi da je ukupna aktiva bankarskog sektora u prošloj godini zabilježila rast za tri odsto, te izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za 2020.godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik