Obim robne razmjene BiH i Italije dostigao milijardu i po eura

Bez autora
Apr 20 2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija. Tema razgovora bile su mogućnosti daljeg razvoja, jačanja i produbljivanja bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje. Ambasador Minasi izrazio je zadovoljstvo zatečenim stanjem međudržavnih odnosa, istakavši da je obim robne razmjene dosegao milijardu i po eura. Izetbegović je istakao da postoji prostor za italijanske investicije u industrijskom sektoru i otvaranje novih radnih mjesta. Sagovornici su se složili da postoji veliki prostor za saradnju u zajedničkom interesu. Bilo je riječi i o razvoju turizma, mogućem partnerstvu i razmjeni iskustava, kao i poboljšanju saradnje u sektoru transporta. Također, govorilo se i o značaju kulturne razmjene za poboljšanje odnosa.

Obim robne razmjene BiH i Italije dostigao milijardu i po euraČlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

Tema razgovora bile su mogućnosti daljeg razvoja, jačanja i produbljivanja bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje.

Ambasador Minasi izrazio je zadovoljstvo zatečenim stanjem međudržavnih odnosa, istakavši da je obim robne razmjene dosegao milijardu i po eura. Izetbegović je istakao da postoji prostor za italijanske investicije u industrijskom sektoru i otvaranje novih radnih mjesta. Sagovornici su se složili da postoji veliki prostor za saradnju u zajedničkom interesu.

Bilo je riječi i o razvoju turizma, mogućem partnerstvu i razmjeni iskustava, kao i poboljšanju saradnje u sektoru transporta. Također, govorilo se i o značaju kulturne razmjene za poboljšanje odnosa.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poželio je ambasadoru Minasiju uspješan mandat, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik