Obrtnici iz Tuzlanskog kantona jedini predstavnici BIH na Sajmu MOS 2017 u Sloveniji

Bez autora
Sep 13 2017

Delegacija Tuzlanskog kantona koju predvodi premijer Bego Gutić, koji uz ministre Srđana Mićanovića i Osmana Puškara čine predstavnike Obrtničke komore Tuzlanskog kantona TK boravili su danas na poziv Obrtničke- privredne komore Republike Slovenije na 50-tom Sajmu obrtništva i poduzetništva "MOS 2017" u Celju u Sloveniji , koji ove godine obilježava svoj "Srebreni jubilej". Poseban status na ovom Sajmu uživa Obrtnička komora sa jedinim predstavnikom BiH na ovom Sajmu. Voljeli smo da su se na ovom sajmu predstavili naši obrtnici iz svih dijelova BiH, ali je brojno prisustvo obrtnika iz Tuzlanskog kantona u kojem je registrovano oko 25% od ukupnog obrta u Federaciji BiH, što dovoljno govori o potencijalima kojim raspolažemo i da svoje usluge i proizvode prezentujemo na ovako prestižnom Sajmu, izjavio je predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić.

Obrtnici iz Tuzlanskog kantona jedini predstavnici BIH na Sajmu MOS 2017 u SlovenijiDelegacija Tuzlanskog kantona koju predvodi premijer Bego Gutić, koji uz ministre Srđana Mićanovića i Osmana Puškara čine predstavnike Obrtničke komore Tuzlanskog kantona TK boravili su danas na poziv Obrtničke- privredne komore Republike Slovenije na 50-tom Sajmu obrtništva i poduzetništva "MOS  2017" u Celju u Sloveniji , koji ove godine obilježava svoj "Srebreni jubilej".

Poseban status na ovom Sajmu uživa Obrtnička komora sa jedinim predstavnikom BiH na ovom Sajmu.

- Voljeli smo da su se na ovom sajmu predstavili naši obrtnici iz svih dijelova BiH, ali je brojno prisustvo obrtnika iz Tuzlanskog kantona u kojem je registrovano oko 25% od ukupnog obrta u Federaciji BiH, što dovoljno govori o potencijalima kojim raspolažemo i da svoje usluge i proizvode prezentujemo na ovako prestižnom Sajmu, izjavio je predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić.

Po riječima premijera Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića,Vlada TK posvećuje obrtništu i stvaranju povoljne poslovne klime za razvoj obrta, malih i srednjih preduzeća i broj obrta u Tuzlanskom kantonu ima trend rasta.

Slovenija je na prvom mjestu na području TK i prema ostvarenom izvozu u iznosu od oko 85 miliona Eura i na petom mjestu prema uvozu od oko 65 miliona Eura, istakao je premijer Bego Gutić, te dogovorio sa sajmu slijedeće godine bude partner u organizaciji i odžavanju sajma Expo u Gračanici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik