Od Norveške 6,5 miliona eura za pravosuđe u BiH

Bez autora
Jul 21 2011

Memorandum o razumijevanju između Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) i vlade Kraljevine Norveške za realizaciju projekata iz sredstava norveške vlade u vrijednosti od 6,5 miliona eura bit će potpisan 22. jula na prigodnoj ceremoniji u Sarajevu. Na ceremoniji u Općinskom sudu Sarajevo bit će upriličen i oproštaj od Jana Braathua, ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, koji se nakon pet godina uspješnog angažmana u BiH vraća u domovinu. Sredstva norveške vlade u vrijednosti od 6,5 miliona eura bit će utrošena od 2011. do 2014. godine i doprinijet će unapređenju ukupnog funkcioniranja pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini. Vlada Kraljevine Norveške je i u prethodnom periodu pružila izdašnu podršku pravosudnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Od Norveške 6,5 miliona eura za pravosuđe u BiHMemorandum o razumijevanju između Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) i vlade Kraljevine Norveške za realizaciju projekata iz sredstava norveške vlade u vrijednosti od 6,5 miliona eura bit će potpisan 22. jula na prigodnoj ceremoniji u Sarajevu, potvrdila je Feni Marjana Popović, glasnogovornica VSTV-a BiH.

Na ceremoniji u Općinskom sudu Sarajevo bit će upriličen i oproštaj od Jana Braathua, ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, koji se nakon pet godina uspješnog angažmana u BiH vraća u domovinu.

Po riječima glasnogovornice VSTV-a BiH, sredstva norveške vlade u vrijednosti od 6,5 miliona eura bit će utrošena od 2011. do 2014. godine i doprinijet će  unapređenju ukupnog funkcioniranja pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Vlada Kraljevine Norveške je i u prethodnom periodu pružila izdašnu podršku pravosudnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost podrške je bila viša od 5,5 miliona eura, a ovim sredstvima su finansirani važni projekti poput rekonstrukcije Palače pravde u Sarajevu, zgrade Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i zgrade Osnovnog suda u Modriči te projekt smanjenja broja neriješenih predmeta u sudovima, odnosno projekt regionalne saradnje između VSTV-a BiH i Sudskog savjeta Crne Gore i drugih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik