OECD smanjio prognozu oporavka Slovenije s 2 na 1,8%

Bez autora
May 25 2011

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) smanjila je svoju prognozu rasta slovenskog BDP-a na 1,8 posto u ovoj i 2,6 posto u 2012. godini, pri čemu je umjerni gospodarski oporavak vezala uz provođenje strukturnih reformi, jačanje domaće potrošnje i izvoza. Slovenija je članica OECD-a od prošle godine, a u svom zadnjem redovnom polugodišnjem izvješću objavljenom u studenom prošle godine OECD joj je predviđao rast BDP-a od 2 posto u ovoj i 2,8 posto u idućoj godini. Prema novoj prognozi organizacije sa sjedištem u Parizu, Slovenija će ove godine dosegnuti vrh trenda porasta broja nezaposlenih sa 7,7 posto, dok će nezaposlenost iduće godine pasti na 7,5 posto. Tempo budućeg gospodarskog oporavka Slovenije OECD u svom izvješću povezuje s provođenjem strukturnih reformi, osobito reforme mirovinskog sustava i tržišta rada, a preporučuje i veću otvorenost za strane investitore.

OECD smanjio prognozu oporavka Slovenije s 2 na 1,8%Organizacija za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) smanjila je svoju prognozu rasta slovenskog BDP-a na 1,8 posto u ovoj i 2,6 posto u 2012. godini, pri čemu je umjerni gospodarski oporavak vezala uz provođenje strukturnih reformi, jačanje domaće potrošnje i izvoza.

Slovenija je članica OECD-a od prošle godine, a u svom zadnjem redovnom polugodišnjem izvješću objavljenom u studenom prošle godine OECD joj je predviđao rast BDP-a od 2 posto u ovoj i 2,8 posto u idućoj godini.

Prema novoj prognozi organizacije sa sjedištem u Parizu, Slovenija će ove godine dosegnuti vrh trenda porasta broja nezaposlenih sa 7,7 posto, dok će nezaposlenost iduće godine pasti na 7,5 posto.

Tempo budućeg gospodarskog oporavka Slovenije OECD u svom izvješću povezuje s provođenjem strukturnih reformi, osobito reforme mirovinskog sustava i tržišta rada, a preporučuje i veću otvorenost za strane investitore, prenijeli su u srijedu slovenski mediji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik