Oporavak Srbije najbolji na Balkanu

Bez autora
Aug 05 2010

Znaci privrednog oporavka država Zapadnog Balkana su polovinom ove godine „oskudni“, osim nešto bolje situacije u Srbiji, ocenila je Evropska komisija u najnovijem izveštaju. Domaća tražnja je slaba, nezaposlenost ne jenjava, a „kao posledica toga su državne finansije pod jakim pritiskom u više zemalja regiona“.Ohrabrujuće je u većoj meri to što je u regionu došlo do povećanja izvoza, ali i pada uvoza zbog pada potrošnje i recesije, što je slučaj s Hrvatskom, Makedonijom i Crnom Gorom...

Oporavak Srbije najbolji na BalkanuZnaci privrednog oporavka država Zapadnog Balkana su polovinom ove godine „oskudni“, osim nešto bolje situacije u Srbiji, ocenila je Evropska komisija u najnovijem izveštaju.

Domaća tražnja je slaba, nezaposlenost ne jenjava, a „kao posledica toga su državne finansije pod jakim pritiskom u više zemalja regiona“, navodi se u internom izveštaju Komisije u Briselu u koji je imala uvida agencija Beta. Kako se dodaje u izveštaju, „ohrabrujuće je u većoj meri“ to što je u regionu došlo do povećanja izvoza, ali i pada uvoza zbog pada potrošnje i recesije, što je slučaj s Hrvatskom, Makedonijom i Crnom Gorom. Takođe se navodi da, uprkos planiranom smanjivanju budžetskih troškova, Srbija i Hrvatska pre svega moraju ići na reviziju budžeta, jer će manjak biti još veći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik