Osnovano Hrvatsko-ukrajinsko poslovno vijeće

Bez autora
Nov 06 2013

U Trgovinsko-industrijskoj komori (TIK) Ukrajine u utorak je, u sklopu službenog posjeta potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko-ukrajinskog poslovnog vijeća, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore. Sporazum su potpisali predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadi Cizikov i potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta, a cilj mu je, ističe se, veća suradnja i učvršćivanje vanjsko gospodarskih odnosa dviju zemalja. Branko Grčić pozdravio je tu inicijativu koja se događa na pragu ukrajinskog potpisivanja Sporazuma o pridruživanju s EU te ukratko prezentirao hrvatska iskustva vezana za EU fondove i daljnje smjernice razvojne politike RH.

Osnovano Hrvatsko-ukrajinsko poslovno vijećeU Trgovinsko-industrijskoj komori (TIK) Ukrajine u utorak je, u sklopu službenog posjeta potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko-ukrajinskog poslovnog vijeća, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore.

Sporazum su potpisali predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadi Cizikov i potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta, a cilj mu je, ističe se, veća suradnja i učvršćivanje vanjsko gospodarskih odnosa dviju zemalja.

Branko Grčić pozdravio je tu inicijativu koja se događa na pragu ukrajinskog potpisivanja Sporazuma o pridruživanju s EU te ukratko prezentirao hrvatska iskustva vezana za EU fondove i daljnje smjernice razvojne politike RH.

U TIK-u je održan i Ukrajinsko-hrvatski poslovni forum na kojemu su sudjelovali predstavnici 12 hrvatskih tvrtki i više od 40 ukrajinskih gospodarstvenika. U poslovnim razgovorima utvrđene su perspektivne sfere za razvoj daljeg partnerstva s Ukrajincima, ponajprije u području poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma, brodogradnje i farmaceutske industrije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik