Otvoren deseti Ekonomski samit Srbije

Bez autora
Nov 01 2010

Kako su saopštili organizatori, Ekonomski samit 2010. će se baviti prioritetnim aktivnostima Vlade Srbije u nastojanju da se unapredi regionalna stabilnost, stimuliše ekonomija Srbije, unapredi proces pristupanja zemlje Evropskoj uniji, kao i da se privuku strane investicije i partneri koji bi uzeli učešće u velikim projektima u zemlji.Uvodne govore na otvaranju skupa održaće prvi zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, zamenik premijera za EU integracije i ministar nauke i tehnološkog razvoja Božidar Đelić i predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić.

Otvoren deseti Ekonomski samit SrbijeEkonomski samit Republike Srbije, na kome učestvuje više od 30 govornika i 150 gostiju, otvoren je danas u Beogradu.

Dvodnevna konferencija se održava pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora (FIC).

Kako su saopštili organizatori, Ekonomski samit 2010. će se baviti prioritetnim aktivnostima Vlade Srbije u nastojanju da se unapredi regionalna stabilnost, stimuliše ekonomija Srbije, unapredi proces pristupanja zemlje Evropskoj uniji, kao i da se privuku strane investicije i partneri koji bi uzeli učešće u velikim projektima u zemlji.

Uvodne govore na otvaranju skupa održaće prvi zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, zamenik premijera za EU integracije i ministar nauke i tehnološkog razvoja Božidar Đelić i predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić.

Na konferenciji će, kako je najavljeno, govoriti i ministar saobraćaja Slovenije Patrik Vlačić, ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić, ministarka za telekomunkacije i informaciono društvo Jasna Matić i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Tema prvog dana konferencije biche Politički i ekonomski izazovi Srbije - Trasa puteva ka Evropi u kontekstu evropske ekonomske krize, a drugog dana će se razgovarati na temu Srbija od 2000. do 2010. - Dostignuća. Šta je još potrebno uraditi?".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik