Otvoren gračanički Grapos-Expo 2018

Bez autora
Apr 24 2018

Deveti međunarodni Sajam poduzetništva i obrta “Grapos-Expo 2018” otvoreno je danas u Gračanici na novoj lokaciji u poslovnoj zoni Fering. Ovogodišnji sajam načelnik Gračanice Nusret Helić je nazvao festivalom poduzetništva koji ima za cilj stvaranje povoljnije privredne klime kroz implementiranje zajedničkih projekata privrednika koji su susreću na sajmu posljednjih devet godina. Mi smo u tome i uspjeli, očiti rezultati su iza nas. Na sajmu nikada nije bilo više izlagača, a ni u Gračanici se nikada niosu intenzivnije gradila postrojenja. Dokaz uspješnosti naše priče su i sve češća strana ulaganja u Gračanicu, kazao je Helić. Ovogodišnji sajam postavio je i rekord po broju prisutnih izlagača, pa su ove godine registrovana 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja Evrope, uglavnom iz okruženja. Izlaže se na više od 120 štandova, na 6.000 kvadratnih metara u Poslovnoj zoni Fering, koja bi u budućnosti trebala biti novo odredište gračaničkog sajma.

Otvoren gračanički Grapos-Expo 2018Deveti međunarodni Sajam poduzetništva i obrta “Grapos-Expo 2018” otvoreno je danas u Gračanici na novoj lokaciji u poslovnoj zoni Fering.

Ovogodišnji sajam načelnik Gračanice Nusret Helić je nazvao festivalom poduzetništva koji ima za cilj stvaranje povoljnije privredne klime kroz implementiranje zajedničkih projekata privrednika koji su susreću na sajmu posljednjih devet godina.

- Mi smo u tome i uspjeli, očiti rezultati su iza nas. Na sajmu nikada nije bilo više izlagača, a ni u Gračanici se nikada niosu intenzivnije gradila postrojenja. Dokaz uspješnosti naše priče su i sve češća strana ulaganja u Gračanicu, kazao je Helić.

Ovogodišnji sajam postavio je i rekord po broju prisutnih izlagača, pa su ove godine registrovana 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja Evrope, uglavnom iz okruženja. Izlaže se na više od 120 štandova, na 6.000 kvadratnih metara u Poslovnoj zoni Fering, koja bi u budućnosti trebala biti novo odredište gračaničkog sajma.

- Bez udruživanja privrede, obrta i poduzetništva, bez razmjene znanja i iskustva i sklapanja saradnje nema ni poslovnog uspjeha. Mi smo to i pokazali. Mi smo pokazali da se ne mora nigdje ići po nafaku, nego da se radom može opstati i ostati, kazao je Nedžad Nuhanović, direktor sajma.

Ovogodišnji partner sajma je Hrvatska obrtnička komora, koja je organizovala dolazak obrtnika iz svih dijelova zemlje, a s ciljem povećanja saradnje u ovoj brzorastućoj privrednoj oblasti.

Sajam će pored sajamskih, imati i stručne sadržaje u vidu okruglih stolova, panel diskusija i prezentacije poslovnih ideja, a bit će organizovane i kolektivne posjete učenika iz škola širom TK s ciljem da im se približi ideja poduzetništva i stručnog usmjerenja kroz školovanje.

Sajam se zatvara 28. aprila, a tokom cijelog sajma mnogi proizvodi će biti dostupni po nižim cijenama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik