Otvoren poziv za učešće u mentorskoj mreži bh. dijaspore

Bez autora
Sep 07 2021

USAID projekat “Diaspora Invest” je otvorio novi poziv do 30. septembra za prijavu mentorima i mentoricama iz bh. dijaspore.

– Dovoljno je da mentor posjeduje relevantno iskustvo i znanje iz određene oblasti razvoja poduzetništva ili nekog specifičnog sektora, a mi ćemo na osnovu njihovih prijava, pronaći lokalne kompanije zainteresovane za podršku i saradnju. Najteže je napraviti prvi korak, a naše iskustvo pokazuje da dobre prakse iz svijeta mogu ubrzati razvoj domaćih poslovnih projekata. Prijavite se i postanite dijelom Mentorske mreže Biznis centra bh. dijaspore – saopćio je rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore Armin Alijagić.

Otvaranjem poziva USAID projekat “Diaspora Invest” i Biznis centar su predstavili pilot-aktivnost pokretanja programa mentorstva eksperata iz bh. dijaspore. Ove aktivnosti će biti fokusirane na pomoć mentora malim i srednjim preduzećima, obrtima i drugim oblicima start-up inicijativa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o nastavku aktivnosti koje su se, u prethodnom periodu, realizirale kroz edukacijske radionice DiaWorks.

Alijagić pojašnjava da se bilježi značajan interes dijaspore da volonterski doprinese prenosu znanja iz svijeta u BiH, ali da nije postojao mehanizam povezivanja sa domaćim poduzetnicima.

Mentori iz dijaspore na navedeni poziv mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na VIDEO, saopćeno je iz USAID.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik