Pet gradova i opština dobilo sertifikate o poslovnom okruženju

Bez autora
Jun 08 2010

Gradovi Subotica, Vranje, Leskovac i opštine Bujanovac i Pirot dobili su danas sertifikate za povoljno poslovno okruženje, u okviru programa Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Lokalni ekonomska razvoj zavisi od opština i gradova, a uloga Vlade Srbije je da obezvedi infrastrukturu i izgradnju autoputeva koji će ih povezati. Ovih pet opština i gradova koji su dobili sertifikate nalaze se na Koridoru 10, pa će tako opštine sa manje birokratije i bržim izdvanjem dozvola privući više investitora. Primer dodele sertifikata Bujanovcu, govori da i najsiromašnije opštine mogu da unaprede poslovno okruženje. Projekat dodele sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju NALED realizuje u saradnji sa Ministarsvom za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Lokalne saomupravae koje žele ovaj sertifikat moraju da ispune 12 uslova među kojima su kvalitet usluga, informacija, infrastrukture, komunalnih usluga i životne sredine, kao i da imaju organizacioni kapacitet i strateške planove.

Pet gradova i opština dobilo sertifikate o poslovnom okruženjuGradovi Subotica, Vranje, Leskovac i opštine Bujanovac i Pirot dobili su danas sertifikate za povoljno poslovno okruženje, u okviru programa Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Lokalni ekonomska razvoj zavisi od opština i gradova, a uloga Vlade Srbije je da obezvedi infrastrukturu i izgradnju autoputeva koji će ih povezati.

Ovih pet opština i gradova koji su dobili sertifikate nalaze se na Koridoru 10, pa će tako opštine sa manje birokratije i bržim izdvanjem dozvola privući više investitora.

Primer dodele sertifikata Bujanovcu, govori da i najsiromašnije opštine mogu da unaprede poslovno okruženje.

Projekat dodele sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju NALED realizuje u saradnji sa Ministarsvom za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). 

Lokalne saomupravae koje žele ovaj sertifikat moraju da ispune 12 uslova među kojima su kvalitet usluga, informacija, infrastrukture, komunalnih usluga i životne sredine, kao i da imaju organizacioni kapacitet i strateške planove.

Sertifikate o povoljnom poslovnom okruženju u prošloj godini dobili su Kragujevac, Loznica i Inđija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik