PKS predlaže Vladi antikrizne mere

Bez autora
Sep 29 2010

Upravni odbor Privredne komore Srbije razmatraće sutra aktuelna privredna kretanja u Srbiji i sačiniće predlog mera koji će dostaviti Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima.Kako su se ključna ograničenja privređivanja iz 2009. nastavila i u 2010. godini, a to su pre svega pad tražnje na domaćem i inostranom tržištu, nelikvidnost, uslovi i izvori finansiranja i ambijent za poslovanje, PKS je započela niz aktivnosti da bi se pojačala inicijativa privrede. Neke od mera koje će razmatrati i predložiti Upravni odbor PKS odnose se na stabilnost dinara i rešavanje dužničko-poverilačkih odnosa, finansiranje proizvodnje namenjene izvozu, reformu poreskog sistema i druga aktuelna privredna pitanja.

PKS predlaže Vladi antikrizne mereUpravni odbor Privredne komore Srbije razmatraće sutra aktuelna privredna kretanja u Srbiji i sačiniće predlog mera koji će dostaviti Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima, saopštila je PKS.

U radu sednice će učestvovati predsednik PKS Miloš Bugarin i potpredsednica PKS Vidosava Džagić, a zbog važnosti teme su pozvani i ministri trgovine i poljoprivrede Slobodan Milosavljević i Saša Dragin, kao i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

Kako su se ključna ograničenja privređivanja iz 2009. nastavila i u 2010. godini, a to su pre svega pad tražnje na domaćem i inostranom tržištu, nelikvidnost, uslovi i izvori finansiranja i ambijent za poslovanje, PKS je započela niz aktivnosti da bi se pojačala inicijativa privrede.

Neke od mera koje će razmatrati i predložiti Upravni odbor PKS odnose se na stabilnost dinara i rešavanje dužničko-poverilačkih odnosa, finansiranje proizvodnje namenjene izvozu, reformu poreskog sistema i druga aktuelna privredna pitanja, istaknuto je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik