Počela Javna rasprava o predlogu Nacrta zakona o privrednim društvima

Bez autora
Sep 28 2010

Na interet stranici Ministarstva ekonomije objavljena je prva verzija nacrta Zakona o privrednim društvima čime otpočinje javna rasprava povodom tog zakona. Tekst nacrta zakona izradila je radna grupa formirana od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.Osnovne karakteristike predloženog teksta ogledaju se u usklađivanju zakona sa novim evropskim zakonodavstvom, usklađivanju sa nacrtom budućeg Zakona o tržištu kapitala i rešavanje problema uočenih u primeni važećeg zakona uz pojačavanje odgovornosti direktora privrednih društava, bolju zaštitu poverilaca i omogućavanje korišćenja modernih tehnologija u komunikaciji sa akcionarima i javnošću.

Počela Javna rasprava o predlogu Nacrta zakona o privrednim društvimaNa interet stranici Ministarstva ekonomije objavljena je prva verzija nacrta Zakona o privrednim društvima čime otpočinje javna rasprava povodom tog zakona.

Tekst nacrta zakona izradila je radna grupa formirana od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Osnovne karakteristike predloženog teksta ogledaju se u usklađivanju zakona sa novim evropskim zakonodavstvom usklađivanju sa nacrtom budućeg Zakona o tržištu kapitala i rešavanje problema uočenih u primeni važećeg zakona uz pojačavanje odgovornosti direktora privrednih društava, bolju zaštitu poverilaca i omogućavanje korišćenja modernih tehnologija u komunikaciji sa akcionarima i javnošću.
 
Cilj javne rasprave je da se pribave komentari i sugestije svih relevantnih institucija i stručne javnosti, kako bi se tekst nacrta unapredio pre usvajanja predloga zakona od strane Vlade Republike Srbije i upućivanja u Narodnu skupštinu. Takođe, predviđeno je da javna rasprava o zakonu traje sve do usvajanja zakona u Narodnoj skupštini.

Vaše komentare i sugestije u vezi sa nacrtom zakona o stečaju možete poslati putem elektronske pošte Danici Dajović, sekretaru radne grupe na danica.dajovic@merr.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik