Počinju pregovori o ekonomskom partnerstvu sa Republikom Korejom

Bez autora
Sep 26 2024

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Seulu sa ministrom trgovine Republike Koreje Inkjom Čangom zajedničku izjavu o otpočinjanju pregovora o sporazumu o ekonomskoj saradnji između Republike Srbije i Republike Koreje.

Momirović je, po završetku sastanka, naglasio da će to dovesti do partnerstva sa ovom ekonomski moćnom državom, dodajući da, nakon godinu dana intenzivnih razgovora, postoji jasan pravac o tome koje industrije želimo da podstaknemo i šta naši narodi mogu da dobiju od jačanja ekonomskih veza dveju država.

Korejske kompanije su dale značajan doprinos našoj ekonomiji, zapošljavajući gotovo 10.000 ljudi u Srbiji, rekao je on i ukazao na to da je trgovinska razmena između dve zemlje i do sada bila značajna – u prošloj godini je iznosila 686 miliona evra, dok je naš izvoz dostigao 320 miliona evra.

Ministar je izrazio uverenje u to da će sporazum o ekonomskoj saradnji između dve zemlje otvoriti jedno potpuno novo poglavlje i i stvoriti veliku šansu, koju, kako je naglasio, moramo da iskoristimo.

Srbija je prepoznata kao značajan partner i uveren sam u to da ćemo u narednim godinama imati još više investicija i da ćemo trgovinsku razmenu podići na još viši nivo, zaključio je Momirović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik