Poslodavaci pripremili zakon o suzbijanju sive ekonomije

Bez autora
Nov 06 2013

Udruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" saopštilo je danas da je savetnika Vlade Srbije Dominika Stros Kana obavestilo da je spremilo zakon o sprečavanju obavljanja neregistrovane delatnosti, da bi se suzbila siva ekonomija. Uruženje smatra da je taj zakon jedna od sveobuhvatnih mera koju treba preduzeti za oporavak privrede Srbije.Udruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" saopštilo je danas da je savetnika Vlade Srbije Dominika Stros Kana obavestilo da je spremilo zakon o sprečavanju obavljanja neregistrovane delatnosti, da bi se suzbila siva ekonomija.

Poslodavaci pripremili zakon o suzbijanju sive ekonomijeUdruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" saopštilo je danas da je savetnika Vlade Srbije Dominika Stros Kana obavestilo da je spremilo zakon o sprečavanju obavljanja neregistrovane delatnosti, da bi se suzbila siva ekonomija.

Uruženje smatra da je taj zakon jedna od sveobuhvatnih mera koju treba preduzeti za oporavak privrede Srbije. Udruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" saopštilo je danas da je savetnika Vlade Srbije Dominika Stros Kana obavestilo da je spremilo zakon o sprečavanju obavljanja neregistrovane delatnosti, da bi se suzbila siva ekonomija.

Uruženje smatra da je taj zakon jedna od sveobuhvatnih mera koju treba preduzeti za oporavak privrede Srbije.

U razgovoru sa Stros Kanom, predsednik "Poslodavca" Diana Gligorijević je navela niz mera za privredni oporavak, među kojima su, uz smanjenje sive ekonomije, i smanjenje poreza na plate i doprinosa za obavezno socijalno i penzijsko osiguranje.

Svi predstavnici udruženja poslodavaca su se, kako se navodi, složili o te dve teme, kao najzahtevnijih mera koje treba hitno preduzeti.

Stros Kan je pozvao poslodavce da razgovaraju s predstavnicima Vlade Srbije, i da budu uporni u traženju mera za poboljšanje privrednog ambijenata, kao i da sagledaju kako njihova preduzeća mogu doprineti privrednom razvoju.

Savetnik Vlade Srbije Dominik Stros Kan poručio je poslodavačkim organizacijama da budu uporni u traženju mera za poboljšanje privrednog ambijenta, ali i da pokušaju da sagledaju u kom segmentu još njihova preduzeća mogu da doprinesu privrednom razvoju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik