Potpisan Sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i Kraljevine Danske

Bez autora
Jul 23 2010

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Kraljevine Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen potpisali su danas Sporazum o razvojnoj saradnji vlada dveju zemalja. Danska će u okviru prvog programa koji je predviđen sporazumom donirati pet miliona evra za poljoprivredni razvoj juga Srbije - Jablaničkog, Nišavskog, Pčinjskog i Topličkog okruga. Vlada Kraljevine Danske obavezuje se ovim dokumentom na to da da će Vladi Republike Srbije obezbediti finansijsku pomoć, materijalne resurse i tehničku pomoć u vidu osoblja za obuku, kao i mogućnost dobijanja stipendija za studije u Danskoj ili drugim državama. Sporazum je potpisan na pet godina i automatski će biti produžavan na periode od po pet godina. Ovaj sporazum predstavlja osnovu svih budućih posebnih sporazuma koji će se odnositi na razvojnu saradnju Srbije i Danske.

Potpisan Sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i Kraljevine DanskeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Kraljevine Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen potpisali su danas Sporazum o razvojnoj saradnji vlada dveju zemalja.

Danska će u okviru prvog programa koji je predviđen sporazumom donirati pet miliona evra za poljoprivredni razvoj juga Srbije - Jablaničkog, Nišavskog, Pčinjskog i Topličkog okruga.

Vlada Kraljevine Danske obavezuje se ovim dokumentom na to da da će Vladi Republike Srbije obezbediti finansijsku pomoć, materijalne resurse i tehničku pomoć u vidu osoblja za obuku, kao i mogućnost dobijanja stipendija za studije u Danskoj ili drugim državama.

Sporazum je potpisan na pet godina i automatski će biti produžavan na periode od po pet godina. Ovaj sporazum predstavlja osnovu svih budućih posebnih sporazuma koji će se odnositi na razvojnu saradnju Srbije i Danske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik