Potpisani sporazumi o saradnji Srbije i Egipta u više oblasti

Bez autora
May 30 2010

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Jovan Krkobabić i ministar za međunarodnu saradnju Egipta Fejza Abul Naga potpisali su u petak u Beogradu sporazume o ekonomskoj, tehničkoj i naučnoj saradnji, kao i o saradnji u oblasti turizma. To je važan korak ka unapređenju prijateljskih i ekonomskih veza između dve zemlje. Takođe, Abul Naga je potpisala i Memorandum o razumevanju o veterinarskoj saradnji sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije Sašom Draginom, kao i Memorandum o saradnji u oblasti mineralnih resursa sa ministrom rudarstva i energetike Petrom Škundrićem. Ovi sporazumi i memorandumi pokazuju kojim aktivnostima Egipat daje prioritet u saradnji sa Srbijom. Sporazumi su osnov za korake koji će ubrzo biti preduzeti. Dve zemlje treba da iskoriste komplementarne prednosti svojih privreda, pri čemu postoji veliko interesovanje egipatskih privrednika za ulaganje u Srbiji.

Potpisani sporazumi o saradnji Srbije i Egipta u više oblastiPotpredsednik Vlade Republike Srbije Jovan Krkobabić i ministar za međunarodnu saradnju Egipta Fejza Abul Naga potpisali su u petak u Beogradu sporazume o ekonomskoj, tehničkoj i naučnoj saradnji, kao i o saradnji u oblasti turizma.

To je važan korak ka unapređenju prijateljskih i ekonomskih veza između dve zemlje.

Takođe, Abul Naga je potpisala i Memorandum o razumevanju o veterinarskoj saradnji sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije Sašom Draginom, kao i Memorandum o saradnji u oblasti mineralnih resursa sa ministrom rudarstva i energetike Petrom Škundrićem.

Ovi sporazumi i memorandumi pokazuju kojim aktivnostima Egipat daje prioritet u saradnji sa Srbijom. Sporazumi su osnov za korake koji će ubrzo biti preduzeti. Dve zemlje treba da iskoriste komplementarne prednosti svojih privreda, pri čemu postoji veliko interesovanje egipatskih privrednika za ulaganje u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik