Potrošačke cijene u decembru 2017. u FBiH bez značajnijih promjena

Bez autora
Jan 16 2018

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u decembru 2017. godine, u prosjeku, nisu se promjenile u odnosu na prethodni mjesec.Posmatrano po odjeljcima klasifikacije lične potrošnje prema namjeni, cijene su porasle u odjeljcima: prevoz za 0,9 posto i stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,1 posto. Cijene su niže u odjeljcima: odjeća i obuća za 2,5 posto, ostala dobra i usluge za 0,3 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće i zdravstvo za 0,2 i alkoholna pića i duhan i rekreacija i kultura za 0,1 posto.

Potrošačke cijene u decembru 2017. u FBiH bez značajnijih promjenaPotrošačke cijene u Federaciji BiH u decembru 2017. godine, u prosjeku, nisu se promjenile u odnosu na prethodni mjesec.

Posmatrano po odjeljcima klasifikacije lične potrošnje prema namjeni, cijene su porasle u odjeljcima: prevoz za 0,9 posto i stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,1 posto.

Cijene su niže u odjeljcima: odjeća i obuća za 2,5 posto, ostala dobra i usluge za 0,3 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće i zdravstvo za 0,2 i alkoholna pića i duhan i rekreacija i kultura za 0,1 posto.

U ostalim odjeljcima cijene se nisu značajnije mijenjale.

U decembru 2017. godine u odnosu na decembar 2016. godine, cijene su više za 1,9 posto (godišnja inflacija), pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik