Pozitivna stopa rasta BDP-a u Srpskoj od 2,6 odsto

Bez autora
Jan 02 2018

Bruto domaći proizvod u Republici Srpskoj izražen u tekućim cijenama u trećem prošlogodišnjem kvartalu iznosio je 2,612 milijardi KM i imao je pozitivnu stopu rasta od 2,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.U posmatranom periodu bruto dodata vrijednost iznosila je 2,14 milijardi KM, dok je vrijednost poreza na proizvode umanjena za subvencije bila veća od 470.000 KM. Bruto dodata vrijednost u trećem kvartalu prošle godine realno je veća za 7,7 odsto u trgovini, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, opravci motornih vozila, dok je u finansijskoj i djelatnosti osiguranja veća za 4,9 odsto nego u istom periodu 2016. godine.

Pozitivna stopa rasta BDP-a u Srpskoj od 2,6 odstoBruto domaći proizvod /BDP/ u Republici Srpskoj izražen u tekućim cijenama u trećem prošlogodišnjem kvartalu iznosio je 2,612 milijardi KM i imao je pozitivnu stopu rasta od 2,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

U posmatranom periodu bruto dodata vrijednost iznosila je 2,14 milijardi KM, dok je vrijednost poreza na proizvode umanjena za subvencije bila veća od 470.000 KM.

Bruto dodata vrijednost u trećem kvartalu prošle godine realno je veća za 7,7 odsto u trgovini, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, opravci motornih vozila, dok je u finansijskoj i djelatnosti osiguranja veća za 4,9 odsto nego u istom periodu 2016. godine.

U posmatranom periodu bruto dodata vrijednost bila je realno manja za 5,3 odsto u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik