Pripremljeni odgovori na sva pitanja iz Upitnika EK

Bez autora
Jan 13 2011

Vlada Republike Srbije razmatrala je na današnjoj sednici Informaciju o tekućim aktivnostima sprovedenim u procesu približavanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Na sednici je konstatovano da je Vlada pripremila odgovore na sva pitanja iz Upitnika Evropske komisije i da su u toku njihova redaktura i prevođenje.Predviđeno je da Srbija odgovore EK zvanično uruči 31. januara 2011. godine. Vlada je usvojila Program mera za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize u Republici Srbiji za 2011. godinu.

Pripremljeni odgovori na sva pitanja iz Upitnika EKVlada Republike Srbije razmatrala je na današnjoj sednici Informaciju o tekućim aktivnostima sprovedenim u procesu približavanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Na sednici je konstatovano da je Vlada pripremila odgovore na sva pitanja iz Upitnika Evropske komisije i da su u toku njihova redaktura i prevođenje.

Predviđeno je da Srbija odgovore EK zvanično uruči 31. januara 2011. godine.

Vlada je usvojila Program mera za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize u Republici Srbiji za 2011. godinu. Ovaj program predstavlja nastavak realizacije mera usmerenih na ublažavanje svetske ekonomske krize kroz odobravanje kredita privredi i građanima sa subvencionisanim kamatnim stopama. Za sprovođenje ovog programa budžetom je predviđeno sedam milijardi dinara.

Takođe, na sednici je usvojeno više uredbi koje se odnose na programe podsticaja privredi, zapošljavanju i razvoju turizma.

Usvojen je Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Crne Gore o izmenama i dopunama Ugovora o izručenju. Ugovorom je predviđeno da saradnja dve države dalje jača i da uzajamna pravna pomoć u oblasti izručenja okrivljenih i osuđenih lica bude efikasnija, uzimajući u obzir visoki rizik i važnost borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih teških krivičnih dela, kao i potrebu za efikasnom međusobnom saradnjom država u toj oblasti.

Na današnjoj sednici je usvojeno i Rešenje o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina. Odlučeno je da 50 umetnika, odnosno stručnjaka u kulturi, dobije ova priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja u neto iznosu od 50.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik