Privredne komore RS i Srbije potpisale memorandum o saradnji

Bez autora
Jul 21 2013

Predsjednici privrednih komora Srbije i Republike Srpske (RS) potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji koji predviđa poboljšanje saradnje dviju komora u oblasti privrednog razvoja i pripreme zajedničkih projekata prema evropskim fondovima, te zajednički rad na rušenju barijera i rješavanju problema sa kojima se privrednici susreću u poslovanju. Potpisnici memoranduma o saradnji privrednih komora Srbije i bh. entiteta RS smatraju da se time okreće novi list u kome bi privrednici trebali biti ti koji će imati svoju riječ ispred politike. Memorandum samo unapređuje saradnju u regionu. Od 2014. do 2020. godine počinje novi ciklus iz IPA-inih i drugih evropskih pretpristupnih fondova što bi trebalo iskoristiti pisanjem zajedničkih razvojnih projekata.

Privredne komore RS i Srbije potpisale memorandum o saradnjiPredsjednici privrednih komora Srbije i Republike Srpske (RS) potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji koji predviđa poboljšanje saradnje dviju komora u oblasti privrednog razvoja i pripreme zajedničkih projekata prema evropskim fondovima, te zajednički rad na rušenju barijera i rješavanju problema sa kojima se privrednici susreću u poslovanju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Potpisnici memoranduma o saradnji privrednih komora Srbije i bh. entiteta RS smatraju da se time okreće novi list u kome bi privrednici trebali biti ti koji će imati svoju riječ ispred politike.

Predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić istakao je kako memorandum samo unapređuje saradnju u regionu. Od 2014. do 2020. godine počinje novi ciklus iz IPA-inih i drugih evropskih pretpristupnih fondova što bi trebalo iskoristiti pisanjem zajedničkih razvojnih projekata.

Sertić je dodao da treba unaprijediti i postojeće projekte.

Memorandum predviđa i pomoć Privredne komore Srbije u predstavljanju privrede RS na sajmovima i sličnim manifestacijama na kojima učestvuje.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić izrazio je uvjerenje da će memorandum pomoći u konkretizaciji projekata.

Održan je i sastanak delegacija komora na kome se detaljnije razgovaralo o početnim koracima nakon potpisivanja memoranduma, te o usklađivanju privrednih društava i ambijenta sa evropskom regulativom . 

Predsjednika Privredne komore Srbije Željka Sertića danas je primio i predsjednik RS Milorad Dodik.

U saopštenju za javnost iz kabineta predsjednika RS navodi se da je tokom razgovora  konstatovano da ima prostora i mogućnosti za intenziviranje privredne saradnje RS i Srbije, te istaknuta potreba intenzivnijih susreta i razmjene informacija od obostranog interesa.

„Dodik je tokom današnjeg susreta sa Sertićem u Banjaluci podržao saradnju privrednih komora Republike Srpske i Srbije“, saopšteno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik