Promovisan DVD katalog projekata – ponuda dijaspori

Bez autora
Oct 17 2010

Poruka Srbije investitorima iz dijaspore je da ih ne pozivamo na stari, demagoški i kvazipatriotski način da pomognu zemlji, već nudimo konkretne projekte da se u Srbiji bave biznisom, zarađuju i zapošljavaju naše ljude. Od 2000. godine do danas dijaspora je u srpsku ekonomiju investirala 550 miliona dolara i u malim i srednjim preduzećima zaposlila oko 25 hiljada ljudi.Ministar dijaspore Srbije Srđan Srećković predstavio je i DVD katalog sa ponudom 193 investiciona projekta u 68 opština i gradova u Srbiji. Prioriotetan cilj Vlade u narednoj godini jeste privlačenje stranih investicija u rasponu od četiri do pet milijardi dolara.

Promovisan DVD katalog projekata – ponuda dijaspori"Poruka Srbije investitorima iz dijaspore je da ih ne pozivamo na stari, demagoški i kvazipatriotski način da pomognu zemlji, već nudimo konkretne projekte da se u Srbiji bave biznisom, zarađuju i zapošljavaju naše ljude", izjavio je danas ministar dijaspore Srbije Srđan Srećković.

Od 2000. godine do danas dijaspora je u srpsku ekonomiju investirala 550 miliona dolara i u malim i srednjim preduzećima zaposlila oko 25 hiljada ljudi, rekao je Srećković, koji je predstavio DVD katalog sa ponudom 193 investiciona projekta u 68 opština i gradova u Srbiji.

Prioriotetan cilj Vlade u narednoj godini, kako je rekao, jeste privlačenje stranih investicija u rasponu od četiri do pet milijardi dolara.

"Jedini održiv model rasta koji će obezbediti trajan napredak srpske privrede zasniva se na investicionoj potrošnji i alternativa ne postoji", poručio je Srećković.

"Da bismo ponovo pokrenuli privredni razvoj na nivou od pet do osam odsto godišnje, kao što smo imali, neophodno je da svake godine strane investicije rastu najmanje 10 odsto, posebno u izvozno orijentisanim sektorima kao što su prerađivačka industrija i poljoprivreda", zaključio je Srećković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik