Prosleđen zahtev Srbije za članstvo u EU

Bez autora
Oct 25 2010

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić saopštio je danas da je Savet ministara spoljnih poslova zemalja članica EU donelo odluku da kandidaturu Srbije za članstvo u Uniji prosledi Evropskoj komisiji na razmatranje. Time se otvara nova era u evropskim integracijama naše zemlje.EK će mišljenje o kandidaturi doneti u drugoj polovini 2011. godine. Cilj Srbije nije samo dobijanje statusa kandidata nego i mogućnosti da neposredno, posle dobijanja tog statusa, otvori pregovore za ulazak u EU.

Prosleđen zahtev Srbije za članstvo u EUPotpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić saopštio je danas da je Savet ministara spoljnih poslova zemalja članica EU donelo odluku da kandidaturu Srbije za članstvo u Uniji prosledi Evropskoj komisiji na razmatranje.

Time se otvara nova era u evropskim integracijama naše zemlje.

EK će mišljenje o kandidaturi doneti u drugoj polovini 2011. godine.

Cilj Srbije nije samo dobijanje statusa kandidata nego i mogućnosti da neposredno, posle dobijanja tog statusa, otvori pregovore za ulazak u EU. Za to će nam biti potrebno da dokažemo punu saradnju sa Haškim tribunalom i da realizujemo bitne reforme u deset ključnih tačaka. Reč je o reformama koje bi Srbija morala da sprovede u svakom slučaju, a onesu  važne ne samo kao uslov ulaska u Uniju, već i za bolji život građana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik