Prvo zasedanje Skupštine dijaspore i Srba u regionu

Bez autora
Jul 03 2010

Prvo zasedanje Skupštine dijaspore i Srba u regionu, od koje se očekuje da unapredi ekonomske, političke i kulturne veze matice i rasejanja, biće održano od 3. do 5. jula 2010. godine u Beogradu.Svečana sednica Skupštine, u prisustvu državnog vrha, biće održana u Domu Narodne skupštine 3. jula. Istog dana biće održana i kostitutivna sednica na kojoj će biti verifikovani mandati delegata i izabran predsednik Skupštine, dok će dan kasnije delegate primiti patrijarh srpski Irinej.

Prvo zasedanje Skupštine dijaspore i Srba u regionuPrvo zasedanje Skupštine dijaspore i Srba u regionu, od koje se očekuje da unapredi ekonomske, političke i kulturne veze matice i rasejanja, biće održano od 3. do 5. jula 2010. godine u Beogradu.

Svečana sednica Skupštine, u prisustvu državnog vrha, biće održana u Domu Narodne skupštine 3. jula.

Istog dana biće održana i kostitutivna sednica na kojoj će biti verifikovani mandati delegata i izabran predsednik Skupštine, dok će dan kasnije delegate primiti patrijarh srpski Irinej.

5. jula će biti održane tri tematske sednice, o ekonomskom razvoju i investicijama iz dijaspore, poboljšanju položaja Srba u rasejanju i očuvanju nacionalnog identiteta, a delegate Skupštine će nakon toga primiti predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik