Ratifikacija SSP sa Srbijom sledeće nedelje

Bez autora
Jan 16 2011

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je danas da nema nikakve sumnje u to da će Evropski parlament na zasedanju koje 17. januara počinje u Strazburu ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom.Konsenzus oko tog pitanja trebalo da bude što je širi mogući, poput onog kakav je postojao kada je krajem 2009. godine izglasan beli šengen, odnosno kada su ukinute vize za građane Srbije.

Ratifikacija SSP sa Srbijom sledeće nedeljePotpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je danas da nema nikakve sumnje u to da će Evropski parlament na zasedanju koje 17. januara počinje u Strazburu ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom.

Konsenzus oko tog pitanja trebalo da bude što je širi mogući, poput onog kakav je postojao kada je krajem 2009. godine izglasan beli šengen, odnosno kada su ukinute vize za građane Srbije.

Plenarna sednica Evropskog parlamenta počinje u ponedeljak, 17. januara, a evropski parlamentarci o ratifikaciji SSP-a sa Srbijom glasaće u utorak, 18. januara 2011. godine.

EU je u junu 2010. godine donela odluku o tome da otpočne proces ratifikacije SSP sa Srbijom, a sporazum je do sada ratifikovalo 11 od 27 zemalja članica. Očekuje se da će Nemačka taj sporazum ratifikovati u februaru, a Francuska će taj posao završiti do kraja aprila 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik