Razvoj privrede i ekonomije glavni zadatak u narednom periodu

Bez autora
Feb 13 2014

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je izuzetno važno da Srbija postane atraktivna za strane investitore zbog toga što oni obezbeđuju tržište i garantuju nova radna mesta.Vučić je na forumu u organizaciji London school of commerce, održanom povodom treće godišnjice postojanja te škole u Beogradu, objasnio da velike strane kompanije istovremeno donose i koncept "know–how", koji podrazumeva prenošenje stručnih znanja i iskustva o tehnologiji i proizvodnom procesu određenog proizvoda.

Razvoj privrede i ekonomije glavni zadatak u narednom perioduPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je izuzetno važno da Srbija postane atraktivna za strane investitore zbog toga što oni obezbeđuju tržište i garantuju nova radna mesta.

Vučić je na forumu u organizaciji London school of commerce, održanom povodom treće godišnjice postojanja te škole u Beogradu, objasnio da velike strane kompanije istovremeno donose i koncept "know–how", koji podrazumeva prenošenje stručnih znanja i iskustva o tehnologiji i proizvodnom procesu određenog proizvoda.

On je ukazao na to da dolazak stranih kompanija ima veliki značaj i u procesu promene svesti i odnosa prema kapitalu, poslu i profitu.

U prethodnih godinu i po dana, kako je podsetio, ostvareni su veliki pomaci, pre svega na polju evropskih integracija, s obzirom na to da Srbiju u svetu sada vide drugačijim očima, kao pouzdanog partnera.

Glavni zadatak države u narednom periodu biće privredni razvoj i napredak ekonomije, istakao je Vučić i ponovio da do kraja juna moraju biti doneti zakoni o radu, privatizaciji, planiranju i izgradnji, stečaju i službenicima u javnoj upravi.

Jedan od najvećih problema u našoj zemlji jeste javni dug, odnosno visok fiskalni deficit, na čijem će se smanjenju raditi kroz uštede u javnom sektoru, zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik