Saradnja Nemačke i Srbije

Bez autora
Jul 08 2010

Predstavništvo PKS u Frankfurtu organizovalo je u Privrednoj komori Srbije razgovore srpskih privrednika sa članovima delegacije nemačke savezne pokrajine Sar. Predstavnici nemačke ekonomije sastali su se sa članovima strukovnih udruženja asocijacije srpske privrede iz oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede, metalske, elektro i automobilske industrije, energetike, crne metalurgije i obojenih metala, ekologije, infrastrukture, hemije, farmaceutike, trgovine i usluga. Tom prilikom detaljno su se upoznali sa potencijalima i mogućnostima za saradnju srpske privrede sa preduzećima iz Sara, a posetili su i Ministarstvo za ekologiju i prostorno planiranje, Ministarstvo rudarstva i energetike, a u Ministarstvu za infrastrukturu identifikovali su projekte na kojima bi obe zemlje mogle zajednički da posluju.

Saradnja Nemačke i SrbijePredstavništvo PKS u Frankfurtu organizovalo je u Privrednoj komori Srbije razgovore srpskih privrednika sa članovima delegacije nemačke savezne pokrajine Sar.

Predstavnici nemačke ekonomije sastali su se sa članovima strukovnih udruženja asocijacije srpske privrede iz oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede, metalske, elektro i automobilske industrije, energetike, crne metalurgije i obojenih metala, ekologije, infrastrukture, hemije, farmaceutike, trgovine i usluga. Tom prilikom detaljno su se upoznali sa potencijalima i mogućnostima za saradnju srpske privrede sa preduzećima iz Sara, a posetili su i Ministarstvo za ekologiju i prostorno planiranje, Ministarstvo rudarstva i energetike, a u Ministarstvu za infrastrukturu identifikovali su projekte na kojima bi obe zemlje mogle zajednički da posluju.

Glavni sektori za koje se Sarland interesuje u Srbiji su rudarska industrija, energetski sektor uključujući i obnovljive izvore energije, prehrambena industrija, zdravstvo, automobilska i metaloprerađivačka industrija, infrastruktura, ekološke tehnike i IT - sektor.  

Pokrajina Sar planira da se 30. novembra u Komori Sabrikena realizuje “Privredni dan Srbije”, u organizaciji Industrijsko - trgovinske komore Sara i ZPT, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Predstavništvom nemačkih komora u Srbiji, na kome će privrednicima Sara biti prezentovana naša zemlja i njene tržišne mogućnosti, kao i pojedine branše koje su od intersa za medjusobnu saradnju i kooperaciju.

Trodnevni boravak u Beogradu bio je i odlična priprema za organizaciju narednih susreta koji se očekuju i tokom 2011. godine, kada bi privredno - politička delegacija Sara posetila Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik