Saradnja privrednih komora Gruzije i Beograda

Bez autora
Oct 07 2013

Kao nastavak saradnje Gruzije i Beograda, koji je otpočeo aprila 2013. potpisivanjem sporazuma o saradnji Privredne komore Beograda i Udruženja za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje Srbije i Gruzije, danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora Gruzije i Beograda. Sporazum su potpisali gospodin Guram Kvirikašvili, predstavnik Privredne komore Gruzije za zemlje Balkana i dr Dragan Trivan, predsednik Privredne komore Beograda. Cilj potpisivanja Sporazuma je uspostavljanje bliže saradnje u oblasti privrede kao i razmena ideja i informacija od značaja za obe zemlje. Usled postojanja veoma niskog obima spoljno-trgovinske razmene Srbije i Gruzije, široke su mogućnosti saradnje u gotovo svim privrednim granama.

Saradnja privrednih komora Gruzije i BeogradaKao nastavak saradnje Gruzije i Beograda, koji je otpočeo aprila 2013. potpisivanjem sporazuma o saradnji Privredne komore Beograda i Udruženja za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje Srbije i Gruzije, danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora Gruzije i Beograda.

Sporazum su potpisali gospodin Guram Kvirikašvili, predstavnik Privredne komore Gruzije za zemlje Balkana i dr Dragan Trivan, predsednik Privredne komore Beograda.

Cilj potpisivanja Sporazuma je uspostavljanje bliže saradnje u oblasti privrede kao i razmena ideja i informacija od značaja za obe zemlje.

Usled postojanja veoma niskog obima spoljno-trgovinske razmene Srbije i Gruzije, široke su mogućnosti saradnje u gotovo svim privrednim granama.

Ogroman potencijal Gruzije leži u turističkoj ponudi ove zemlje i godišnjem prometu od 4 miliona turista. Zadivljujući napredak ostvaren je i u oblasti informacionih tehnologija.

Koordinatorka Privredne komore Gruzije za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju Miranda Ahobadze, predstavila je  investicionu konferenciju – East Invest Conference – Doing Business in Georgia, koju Privredna komora Gruzije organizuje 12. novembra 2013. godine u Tbilisiju i pozvala privrednike Beograda da prisustvuju ovom događaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik