Saradnja Skupštine Srbije i PKS

Bez autora
Apr 14 2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin potpisali su danas Sporazum o saradnji u vezi sa organizovanjem Srpskog parlamenta preduzeća, koji će se 3. juna održati u Domu Narodne skupštine. Potpisani Sporazum obavezuje i Skupštinu i PKS da Srpski parlament preduzeća, zajedno sa parlamentarcima i predstavnicima Vlade, ukaže na najbitnije programe ekonomskog razvoja do 2013. godine. U Srpskom parlamentu preduzeća preduzeća svih veličina, svih privrednih grana i iz svih regiona Srbije, delegiraće 250 predstavnika proporcionalno svom učešću u bruto društvenom proizvodu zemlje. Cilj je da dan otvorenog, međusobnog razgovora između predstavnika preduzeća i političara, donese bolje uzajamno razumevanje sa krajnjim ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za privređivanje, ekonomskog razvoja, otvaranja preko potrebnih novih radnih mesta i postizanje boljeg standarda svih građana Srbije.

Saradnja Skupštine Srbije i PKSPredsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin potpisali su danas Sporazum o saradnji u vezi sa organizovanjem Srpskog parlamenta preduzeća, koji će se 3. juna održati u Domu Narodne skupštine.

Potpisani Sporazum obavezuje i Skupštinu i PKS da Srpski parlament preduzeća, zajedno sa parlamentarcima i predstavnicima Vlade, ukaže na najbitnije programe ekonomskog razvoja do 2013. godine.

U Srpskom parlamentu preduzeća preduzeća svih veličina, svih privrednih grana i iz svih regiona Srbije, delegiraće 250 predstavnika proporcionalno svom učešću u bruto društvenom proizvodu zemlje. Cilj je da dan otvorenog, međusobnog razgovora između predstavnika preduzeća i političara, donese bolje uzajamno razumevanje sa krajnjim ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za privređivanje, ekonomskog razvoja, otvaranja preko potrebnih novih radnih mesta i postizanje boljeg standarda svih građana Srbije.

Kako bi privreda jedne zemlje bila uspešna i konkurentna u evrointegracijama, mora da ima kvalitetnu komunikaciju sa državom i da ponudi logističku, stručnu i svaku drugu pomoć prilikom donošenja ekonomskih zakona i stvaranja održivog i razvojnog privrednog okruženja. Korist od ovog kontinuiranog dvosmernog dijaloga imaće i srpska privreda, kao i izvršna i zakonodavna vlast, ali i građani Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik