Saradnja Srbije i Azerbejdžana

Bez autora
Jun 08 2011

Srbija i Azerbejdžan danas su u Beogradu potpisali sedam sporazuma i pet memoranduma o saradnji u više oblasti: vanrednim situacijama, podsticanju investicija, kulturi, obrazovanju, sportu, poljoprivredi, očuvanju životne sredine, transportu, industriji i energetici i u oblasti vazdušnog saobraćaja. Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Elmar Mamađarov sa ministrom spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Vukom Jeremićem potpisao je Sporazum o saradnji u vanrednim situacijama, dok je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem potpisao Sporazum o podsticanju i zaštiti investicija i Memorandum o uzajamnoj saradnji u oblasti turizma. Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja potpisali su ministar prosvete i nauke u Vladi Srbije Žarko Obradović i Mamađarov, dok su ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i ministar spoljnih poslova Azerbejdžana potpisali Sporazum o saradnji u oblasti omladine i sporta. Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Srbije Oliver Dulić i ministar ekologije Azerbejdžana Bahirov Husejngulu potpisali su Sporazum u oblasti očuvanja životne sredine.

Saradnja Srbije i AzerbejdžanaSrbija i Azerbejdžan danas su u Beogradu potpisali sedam sporazuma i pet memoranduma o saradnji u više oblasti: vanrednim situacijama, podsticanju investicija, kulturi, obrazovanju, sportu, poljoprivredi, očuvanju životne sredine, transportu, industriji i energetici i u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Elmar Mamađarov sa ministrom spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Vukom Jeremićem potpisao je Sporazum o saradnji u vanrednim situacijama, dok je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem potpisao Sporazum o podsticanju i zaštiti investicija i Memorandum o uzajamnoj saradnji u oblasti turizma.

Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja potpisali su ministar prosvete i nauke u Vladi Srbije Žarko Obradović i Mamađarov, dok su ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i ministar spoljnih poslova Azerbejdžana potpisali Sporazum o saradnji u oblasti omladine i sporta.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Srbije Oliver Dulić i ministar ekologije Azerbejdžana Bahirov Husejngulu potpisali su Sporazum u oblasti očuvanja životne sredine.

Sporazum o saradnji u oblasti kulture potpisali su ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković i Mamađarov. Takođe, danas je potpisan i Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim poslovima.

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i ministar spoljnih poslova Azerbejdžana potpisali su Memorandum o uzajamnom razumevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Memorandum o saradnji između Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Vlade Srbije i Ministarstva transporta Azerbejdžana u oblasti transporta potpisali su ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i Mamađarov.

Mrkonjić i ministar industrije i energetike Azerbejdžana Natig Alijev potpisali su Memorandum o uzajamnoj pomoći i saradnji u oblasti industrije i energetike.

Memorandum o saradnji između Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije i Agencije za vazdušni saobraćaj Azerbejdžana u oblasti vazdušnog saobraćaja potpisali su direktor Direktorata Nebojša Starčević i predsednik kompanije “Azerbaijan airlines” Jahangir Askerov.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik