Slovenska poduzeća oporavljaju se od krize

Bez autora
Jun 07 2010

Najvažnija slovenska poduzeća polako se oporavljaju od gospodarske krize, govore najnoviji podaci o njihovom poslovanju u prvom tromjesečju, kada je 27 najvećih burzovnih društava ostvarilo skoro 110 milijuna eura čiste dobiti, sedam puta više nego u istom razdoblju lani. Valja napomenuti da su prošlogodišnji padovi dobiti u prosjeku bili veći od 85 posto, a da bi se opseg čistih dobiti vratio na razinu prije krize, morao bi se povećati za oko dvije trećine. Čisti prihodi analiziranih društava u prvom su kvartalu 2010. iznosili 2,6 milijardi eura te su u odnosu na prvo tromjesečje 2008. bili manji za oko 100 milijuna eura, prenosi PressCut pisanje dnevnik.si.

Slovenska poduzeća oporavljaju se od krizeNajvažnija slovenska poduzeća polako se oporavljaju od gospodarske krize, govore najnoviji podaci o njihovom poslovanju u prvom tromjesečju, kada je 27 najvećih burzovnih društava ostvarilo skoro 110 milijuna eura čiste dobiti, sedam puta više nego u istom razdoblju lani.

Valja napomenuti da su prošlogodišnji padovi dobiti u prosjeku bili veći od 85 posto, a da bi se opseg čistih dobiti vratio na razinu prije krize, morao bi se povećati za oko dvije trećine. Čisti prihodi analiziranih društava u prvom su kvartalu 2010. iznosili 2,6 milijardi eura te su u odnosu na prvo tromjesečje 2008. bili manji za oko 100 milijuna eura, prenosi PressCut pisanje dnevnik.si.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik