Sporiji privredni rast Slovenije

Bez autora
Sep 13 2010

Privredni rast Slovenije, kao i čitave 16-člane evrozone, usporiće do kraja ove godine. Institut za makroekonomsku analizu i razvoj (IMAD) u najnovijem izveštaju objavio je "dalje pogoršanje finansijskih uslova u drugom tromesečju". Takođe i da "najavljena ušteda u javnom sektoru ukazuju da rast na sadašnjem nivou neće biti održiv u evrozoni tokom drugog polugođa". Domaća tražnja je, medjutim, ostala skromna, a mali rast ostvaren na tom polju je gotovo u potpunosti rezultat promene vrednosti akcija. Na slovenačkom tržištu rada nije došlo do oporavka, jer broj aktivno zaposlenih lica stagnira od januara, a broj nezaposlenih je povećan na 99 hiljada.

Sporiji privredni rast SlovenijePrivredni rast Slovenije, kao i čitave 16-člane evrozone, usporiće do kraja ove godine, navodi slovenački IMAD.

Institut za makroekonomsku analizu i razvoj (IMAD) u najnovijem izveštaju objavio je "dalje pogoršanje finansijskih uslova u drugom tromesečju".

Takođe i da "najavljena ušteda u javnom sektoru ukazuju da rast na sadašnjem nivou neće biti održiv u evrozoni tokom drugog polugođa".

Domaća tražnja je, medjutim, ostala skromna, a mali rast ostvaren na tom polju je gotovo u potpunosti rezultat promene vrednosti akcija, saopštio je IMAD.

Na slovenačkom tržištu rada nije došlo do oporavka, jer broj aktivno zaposlenih lica stagnira od januara, a broj nezaposlenih je povećan na 99 hiljada, pokazali su podaci instituta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik