Srbija regionalni lider u ekonomiji do 2020. godine

Bez autora
Oct 28 2013

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će u naredne četiri nedelje biti završeni pregovori sa kompanijom “Mubadala” o izgradnji fabrike avionskih komponenti u Srbiji. Vučić, koji boravi u radnoj poseti Ujedinjenim Arpskim Emiratima (UAE), objasnio je da je reč o fabrici avio-komponenti za “Boing” i “Erbas”, koja bi trebalo da zaposli više od 600 ljudi. On je najavio da će tokom boravka u UAE razgovarati i sa prestolonaslednikom te zemlje Muhamedom bin Zajedom, kao i sa predstavnicima kompanije “Mubadala”. Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da će naša zemlja obezbediti sve tehničke uslove koje zahteva budući investitor, uz napomenu da su pregovori u toku.

Srbija regionalni lider u ekonomiji do 2020. godinePrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će u naredne četiri nedelje biti završeni pregovori sa kompanijom “Mubadala” o izgradnji fabrike avionskih komponenti u Srbiji.

Vučić, koji boravi u radnoj poseti Ujedinjenim Arpskim Emiratima (UAE), objasnio je da je reč o fabrici avio-komponenti za “Boing” i “Erbas”, koja bi trebalo da zaposli više od 600 ljudi.

On je najavio da će tokom boravka u UAE razgovarati i sa prestolonaslednikom te zemlje Muhamedom bin Zajedom, kao i sa predstavnicima kompanije “Mubadala”.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da će naša zemlja obezbediti sve tehničke uslove koje zahteva budući investitor, uz napomenu da su pregovori u toku.

Vučić je izrazio nadu da bi Srbija do 2020. godine mogla da bude regionalni lider u ekonomiji.

Govoreći o kompaniji “Er Srbija”, on je rekao da je ona već praktično udvostručila prihode JAT-a, čemu su značajno doprineli i mladi ljudi iz Srbije koji se obučavaju u kompaniji “Etihad”.

Prvi potredsednik Vlade predvodi srpsku delegaciju koja je 26. oktobra doputovala u Ujedinjene Arapske Emirate prvim letom “Er Srbije” na liniji Beograd – Abu Dabi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik