U avgustu proizvođačke cijene veće za 0,7 odsto

Bez autora
Sep 29 2021

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u avgustu bile su veće za 0,7 odsto u odnosu na jul, te za 7,5 odsto u odnosu na avgust prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U avgustu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,4 odsto, a u odnosu na avgust prošle godine veće su za 5,4 odsto.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u avgustu bile su veće za 1,3 odsto u odnosu na jul, a u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježile su rast od 10,7 odsto.

U avgustu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u intermedijarnim proizvodima za 1,3 odsto, kapitalnim proizvodima za 0,6 odsto, trajnim potrošačkim dobrima za 0,9 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,2 odsto, dok je pad zabilježen u energiji za 0,1 odsto.

Proizvođačke cijene u avgustu ove, u odnosu na isti mjesec 2020. godine, bile su veće u energiji za 1,7 odsto, intermedijarnim proizvodima za 15 odsto, kapitalnim proizvodima za 1,9 odsto, trajnim potrošačkim dobrima za 3,1 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,9 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik